Daarom is deconnecteren zo krachtig (mét een checklist hoe je dat doet)
Deconnecteren. Afschakelen. Eens bewust uit je dagelijkse routine, misschien wel ratrace, stappen.
Waarom zou je het doen?
Omdat deconnecteren zo een groot nut heeft, zet ik de voordelen graag nog eens voor je op een rij.
(Oh, onderaan kan je mijn nieuwe checklist ‘Rust die werkt. 9 simpele manieren om wat vaker te deconnecteren.’ aanvragen.)
Rust werkt namelijk.
Niet alleen ik kan je dat vertellen op basis van mijn meer dan vijf jaar ervaring als wandelcoach en begeleider van innerlijke pelgrimstochten, ook uitgebreid onderzoek bewijst het.
Dit levert het je op:
Het brengt je in het moment van nu waardoor stress vermindert.
Nu is een punt waarop alles goed is. Stress ontstaat namelijk vooral wanneer je aandacht gaat naar iets uit het verleden of iets in de toekomst. Wanneer je in het moment van nu kan komen, zal je merken dat stress kan verminderen.
Deconnecteren vermindert malende tot zelfs depressieve gedachten.
Piekeren gebeurt vaak zonder dat je er erg in hebt. Wanneer je bewust momenten kiest om te deconnecteren, ga je het onbewuste piekerproces doorbreken. In NLP noemen we dat ook wel een ‘break state’.
Deconnecteren geeft je toegang tot een onverwachte ruimte in jezelf.
Loop je vast op iets? Antwoorden en AHA-momenten komen wanneer je deconnecteert.
Je ontdekt betere, creatievere, tot verstandigere oplossingen wanneer je loslaat en juist even ‘niks doet’.
Je krijgt namelijk toegang tot een ruimte waar je gedachten en antwoorden veel frisser en fantasievoller zijn dan wanneer je heel bewust naar antwoorden zoekt. Zeker als je daarbij dan ook nog de natuur in gaat.
Met deconnecteren vul je je reserves aan.
En wanneer je batterijen weer opgeladen zijn, ben je productiever en krijg je meer gedaan in minder tijd. En hoe zalig is het om taken te zien vooruit gaan?
Deconnecteren en daarbij stilte geven je zicht op het grotere geheel van je leven
Wanneer je mentale afstand neemt, krijgen vragen zoals ‘wat vind ik belangrijk in mijn leven?’, ‘ben ik goed bezig?’, ‘welke weg wil ik volgen?’ of ‘wat wil ik de komende maanden gaan doen?’ hun aandacht.
Op tijd en stond jezelf deze vragen stellen en er bewust ruimte en tijd voor maken, (zonder dat je erover gaat piekeren!), helpt je om je eigen weg te wandelen.
Deconnecteren brengt je korter bij jezelf.
En daardoor vaak ook bij andere dierbaren. Want wanneer je goed voor jezelf zorgt en in balans bent, kan je dit ook zijn naar je dierbaren toe.
Goede redenen dus om wat vaker te deconnecteren.
Wil jij wel wat vaker deconnecteren maar weet je niet goed hoe?
Geef je hier op en dan valt de checklist ‘Rust die werkt. 9 simpele manieren om wat vaker te deconnecteren.’ in je mailbox.
Zodat je altijd inspiratie hebt om te gaan deconnecteren.
{a352ar40374}
P.S. Wil jij langer deconnecteren? Dan is een van de VrouwKracht Innerlijke Pelgrimstochten iets voor jou.Het zijn unieke avonturen voor vrouwen met als belangrijkste doel je grenzen te verleggen, jezelf te verrijken en inzichten op te doen.
Geboeid? Klik hier en lees er meer over.